Onze website in het Nederlands bekijken View our website in English

Stethoscoop Wie zijn wij

Praktijk

T. Kalverdijk, praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg

Vanaf 1 oktober 2014 werk ik een aantal uren per week in de praktijk van collega van Willigen als praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ). De assistente kan u vertellen wanneer ik aanwezig ben.

Via deze route wil ik graag wat informatie geven over mijzelf en mijzelf in de functie van POH-GGZ.

Ik, Tobias, ben geboren in Hilversum, getogen en Grolloo en sinds enkele jaren woonachtig in Groningen. Naast het werk als POH-GGZ werk ik als verpleegkundige in de gespecialiseerde GGZ en zorg ik dat ik mij constant blijf ontwikkelen door middel van studie en scholing. In mijn leven naast mijn werk houdt ik mij bezig met hardlopen, squash en muziek. In de winter ga ik graag skiën in Oostenrijk en in de zomer reis ik graag door Europa en de Verenigde Staten.

Werkwijze:
Via de huisarts of huisarts in opleiding kunt u een afspraak met mij maken. De huisarts (i.o.) kan een goede inschatting maken wanneer een afspraak met mij geïndiceerd is. Het is mogelijk dat ik met de huisarts meedenk (consulteer) wanneer het vermoeden bestaat dat de klachten 'meer dan matig' zijn. Ook kan het zijn dat uw klachten elders beter behandeld kunnen worden. Wij kunnen u dan adviseren.

Een gesprek is geïndiceerd wanneer u te kampen heeft met milde tot matige psychische klachten. Een aantal voorbeelden van klachten waarmee u goed bij mij terecht kan zijn:
- relatie- en gezinsproblemen;
- angst;
- somberheid;
- overmatig piekeren;
- overmatig middelengebruik (alcohol en/of drugs);
- rouw;
- slapeloosheid;
- seksuele problemen;
- hyperactiviteit;
- onverklaarbare lichamelijke klachten.

In het eerste kennismakingsgesprek zullen we bespreken wat de reden van uw komst is. Ook zullen we in dit gesprek bespreken via welke route we uw klachten aan kunnen vliegen. In circa 3-8 gesprekken van ongeveer 45 minuten zullen we proberen stappen voorwaarts te maken. In de behandeling zal uitgegaan worden van uw stijl en mogelijkheden. Uw partner of andere naaste is welkom om u te vergezellen als u hier prijs op stelt.

De gesprekken die volgen kunnen in het teken staan van:
- het verhelderen van problemen en klachten;
- het geven van een kortdurende behandeling in de huisartsen-praktijk;
- het verlenen van nazorg na een behandeling in de gespeciali-seerde GGZ;
- het geven van overbruggingszorg als er sprake is van een wacht-lijst bij de gespecialiseerde GGZ.

'Veiligheid' is in mijn ogen de voorwaarde voor een succesvolle behandelrelatie. Praktisch betekent dit dat gesprekken goed (veilig) moeten voelen voor u. Wanneer u gaandeweg toch onveiligheid ervaart, schroomt u zich niet dit naar mij of de huisarts uit te spreken.